RACING 21: Škoda WRC, rally, team, Štajf, Klokočka, Racing 21, závodník Škoda
Facebook Staňte se našimi Facebookovými fanoušky.

Nová sezóna - nová technika

Do ročníku 2017 posádka Štajf-Rajnoha odstartuje s novým strojem ŠKODA Fabia R5 poslední evoluce s výrobním číslem 111.
Fanděte Fabii R5 s registrací 01R0358!

Náš tým

Vojtěch Štajf - Absolvent magisterského studia masové komunikace a mezinárodních studií FSV UK. V letech 2001-2002 zástupce továrního týmu Škoda ... František Rajnoha - Pochází ze Zlína, který je známý jako město soutěžím zaslíbené díky slavné ...

Naši partneři

Každý profesionální sportovní tým se musí opřít o kvalitní a silné partnery. Jsme hrdí na spolupráci s našimi parnery. Tímto jim všem děkujeme za podporu jenž nám umožňuje soustředit se na závodění a dosahování co nejlepších výsledků týmu Racing21...

Podpisové karty

Podpisové karty vám rádi věnujeme na závodech v servisní zóně a na dalších akcích, kterých se náš tým účastní. Zasílání podpisových karet poštou je možné, pokud nám na adresu týmu zašlete ofrankovanou obálku rozměru C5 s nadepsanou adresou.

PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5
28.11.2017

• V první pětce: Vojtěch Štajf s Markem Klokočkou na absolutní 5. příčce

• Oslava s potleskem: 200. Štajfův soutěžní start viděly tisíce diváků

• Letos ještě nekončíme: Ze studeného Strahova rovnou na šotolinu v Emirátech

Česká soutěžní sezona 2017 je pro Racing 21 definitivně uzavřená. Poslední (volný) podnik domácí rallyové scény – TipCars Pražský Rallysprint – dokončil Vojtěch Štajf navigovaný Markem Klokočkou na voze ŠKODA Fabia R5 na 5. příčce. Byla to jeho 200. soutěžní účast.

„Ve druhé polovině letošního roku jsme se zúčastnili hodně závodů, takže jsme se k mému kulatému rallyovému vystoupení propracovali dřív, než jsem čekal. Jsem rád, že jubileum padlo zrovna na Pražském Rallysprintu, protože to tady mám rád a je to doma,“ komentoval pražský pilot letošní exhibici, kde ale špička pole přeci jen jede o sekundy. Každý rok vedle Štajfa na rallysprintu usedá VIP osobnost a protože zakladatel týmu Karel Janeček byl letos zaneprázdněn, padla volba na mladého Marka Klokočku, syna známého soutěžáka Jana Klokočky, hlavního partnera dealerského týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team.

Na rozdíl od loňského ročníku, konaném pouze v okolí Strahova, se letos Pražský Rallysprint blýskl klasickou rychlostní zkouškou Točná. Měřila sice jen 2,2 kilometru, ale na kvalitním povrchu byl jakýsi závod do vrchu zajímavým zpestřením. „Začali jsme opatrněji, přeci jen silnice byly po nočním dešti ještě trochu mokré. Měli jsme nazuty měkké sliky a byl z toho tedy slušný pátý čas. Ve druhém průjezdu jsem ale špatně odstartoval, zhasl nám motor a jeho restart znamenal asi třísekundovou ztrátu, takže jsme byli až osmí. Ale na rozehřátí to bylo fajn a Marek se snažil, rozpis četl pěkně,“ vrátil se k sobotnímu ránu Štajf. Následoval přesun na Strahov.

Do okolí stadionu si našly cestu tisíce diváků, kteří viděli jak nádhernou světovou techniku v podobě vítězné nové Fiesty WRC, tak souboje vozů R5 i starších WRC. Z průběžně 7. příčky si po prvním průjezdu dlouhým strahovským okruhem Štajf s Klokočkou polepšili na 6. místo – celkově třetí čas v erzetě jim pomohl vystoupat výš, což se ovšem dál neopakovalo. Na poslední erzetu se navíc snesl déšť, nicméně čtvrtý čas z posledního testu znamenal celkové páté místo v TipCars Pražském Rallysprintu. „V předběžných výsledcích jsme byli s Markem celkově čtvrtí, ale většinu našich přímých soupeřů zpomalila nehoda Kočiho kousek před cílem. Došlo pak k úpravě pořadí, které nás odsunulo o příčku níž. Nám ale přišlo trapné žádat časovou kompenzaci po pořadatelích, přeci jen jde o volný podnik, kde je nakonec úplně jedno, jestli jste čtvrtí, nebo pátí,“ neztratil nadhled Štajf, který si na letošním rallysprintu připsal účast v rallye s pořadovým číslem 200.

Není to však definitivně posední letošní soutěžní vystoupení Vojtěcha Štajfa. Po Pražském Rallysprintu totiž odletěl do Dubaje, kde se – tentokrát už se svojí stálou navigátorkou Markétou Skácelovou – sveze ještě jednou na šotolině v Rally Fujairah. „Když to jen trochu časově jde, tak vítám každý soutěžní start. Navíc je v Dubaji o něco tepleji než v Čechách, takže se po nabité domácí a evropské sezoně ohřejeme a dobijeme baterky tak, abychom hned zkraje příštího roku mobilizovali síly na sezonu 2018. Start v posledním podniku mistrovství Spojených arabských emirátů 2017 bereme už jako přípravu na další sezónu. V ní rozhodně nebudeme chybět s vozem ŠKODA Fabia R5 nejen na tratích českého mistrovství, ale také v zahraničí, a to jak na asfaltu, tak na šotolině.“ nastínil plány pro příští rok vicemistr FIA ERT Vojtěch Štajf, který by zároveň rád podělkoval všem za přízeň a popřál jim jen to nejlepší do roku 2018.

Video z letošního TipCars Pražského Rallysprintu: zde.

VOJTĚCH ŠTAJF

Datum narození: 9.3.1974
Bydliště: Praha
Stav: ženatý, 3 dcery
Vystudoval obory žurnalistika a mezinárodní teritoriální studia na FSV UK. Je motoristickým novinářem.
Záliby: Motorsport, golf, lyžování, cestování, motocykly
První start: Rallye Šumava 1995 (spolujezdec), Pražský rallysprint 1998 (jezdec)
Největší úspěchy: Druhý vicemistr MČR v rally 2016, Vicemistr Evropy ERC-2 2015, druhý vicemistr European Rally Trophy 2014, mezinárodní mistr ČR v produkčních vozech 2013, absolutní vicemistr ČR 2006.
Spolujezdkyně: Marcela SKÁCELOVÁ

Společnost Autosalon Klokočka patří mezi největší autorizované prodejce a servisy značek Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen užitkové vozy a Kia v České republice. Dále patří mezi největší prodejce ojetých vozů v programech ŠKODA Plus a Das Welt Auto s vlastním Autosalonem zánovních vozů. Déle než 25 let nabízí vysoký standard poskytovaných služeb a individuální přístup ke každému zákazníkovi. Bližší informace na www.klokocka.cz.

Kontakt pro tisk:
Libor HLISNIKOVSKÝ, media manažer týmu

PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5PRAŽSKÝ RALLYSPRINT: JUBILEUM OSLAVENO S FABIÍ R5 V TOP 5

Zobrazit ostatní tiskové zprávy ?

Výsledky MČR v Rally 2017

1.Kopecký Jan330
2.Pech Václav, jr.232
3.Černý Jan173
4.Dohnal Jan164
5.Szeja Jaroslaw120
6.Jakeš Miroslav102
9.Štajf Vojtěch91

Zobrazit podrobné výsledky MM ČR 2017 ?

Hlavní partneři

Partner Partner

Mediální partneři

Partner Partner Partner Partner Partner Partner